CELEBRATING SUMMER WITH 50% ON ALL POSTERS, USE VOUCHER SUMMER24 • FRI FRAKT ÖVER 349 KR

Vintage

Här har vi samlat vintage posters med örter, blommor, djur och arkitektur etc. i retrostil som ger ditt hem en mysig känsla. Våra posters är inspirerade av gamla målningar av djur och växter samt möbler och dekoration i sann vintage stil.

70 produkter

Visar 48 av 70

Köp vintage posters online hos Dear Sam!

Vi har samlat, återställt och tagit fram posters med vintage motiv för alla hem. Posters med örter och blommor i retrostil ger ett rum en hemtrevlig känsla, även om ditt hem är modernt eller retroinspirerat. Dåtidens motiv kan vara allt ifrån ett illustrativt uttryck i form av utbildande motiv av växter och djur, till äldre fotografier med hög kontrast. Oavsett så älskar vi och inspireras av estetik från förr.

De illustrativa motiven vi använder till vår nyproduktion av vintage posters har ofta haft ett syfte att utbilda. Innan fototekniken använde man illustration och målning för att kunna sprida kunskap om världen och dess arter. Därför är djur och växter vanliga och återkommande motiv. Det arbetet som dåtidens konstnärer lade ner på att producera dessa illustrationer återspeglar sig i dess kvalité, och det är även därför dessa motiv fortfarande uppskattas och bevarats.

Våra posters är inspirerade av vintage möbler och dekoration, inte faktiska vintage prints. I modesammanhang hävdar man ibland att kläder bör vara minst 25 år gamla för att kunna kallas för vintage. När det gäller foto brukar man ofta kalla en bild för repro och då syftar man på nyproduktion av fotografier baserat på ett äldre original.

Inred med vintage posters

Vi erbjuder ett stort antal vintage prints i olika varianter för att du ska kunna hitta det du gillar! Det spelar ingen roll om ditt hem är modernt eller retroinspirerat, blanda gammalt och nytt för att skapa en personlig touch. Tavelväggar blir bara bättre om motiven blandas. Köp retro och vintage tavlor online på Dear Sam

Retro posters

Det är skillnad på retro och vintage posters. Båda stilarna har en tidigare tidsperiod som gemensam nämnare. Retro kallar man saker som producerats på nytt som tydligt har inspirerats av en tidigare tidsperiod medan vintage är något som producerats från en specifik tidsperiod. Båda är även tydliga stilar: Vintage stil brukar vanligtvis tendera att vara mer romantisk eller boho gärna från 20/30-tal eller tidigare, medan Retro vanligtvis är färggranna mönster tagna från 50/60/70-talet.

loading
loading
loading
loading
loading