CELEBRATING SUMMER WITH 50% ON ALL POSTERS, USE VOUCHER SUMMER24 • FRI FRAKT ÖVER 349 KR

Ramar

Våra ramar för posters håller mycket hög kvalité. Alla tavelramar levereras med ett premium akrylglas. Vi erbjuder träramar i vitt, svart och EK, samt metallramar i matt svart, silver och guld.

36 produkter

Visar 36 av 36

Tavelramar för posters – Snygga ramar på Dear Sam

Köp tavelramar av högsta kvalitet på Dear Sam

Alla Dear Sams ramar håller mycket hög mycket hög kvalité. Alla tavelramar levereras med ett premium akrylglas. Vi erbjuder träramar och metalramar i flera olika färger och finish. Våra träramar har en sidenmatt finish och finns i vitt, svart samt massiv obehandlad ek. Vi har även metallramar i matt svart, silver och guld. Guldramarna har en lyxig blank finish. Metallramarna är tillverkade i aluminium och har en mycket en mycket stabil konstruktion.
Akrylglaset i våra ramar är skyddat med platsfilm på fram och baksida. Detta ger bl.a. ett bra skydd under transport och hantering. Akrylglaset ger också våra tavelramar en lägre vikt, vilket underlättar upphängning. Varje ram finns i fem olika storlekar. Vi erbjuder snygga ramar i formaten A4 (21x29,7 cm), 30x40 cm, 40x50 cm, 50x50 cm, 50x70 cm och 70x100 cm. Kombinera gärna våra prints med fotoramar i olika storlekar för att skapa en mer dynamisk tavelvägg. Att komponera ett tavelcollage är ett och personligt sätt att ge ditt vardagsrum, sovrum eller kök ett unikt och eget yttryck. Här har vi samlat massa fin inspiration och tips på hur du kan skapa din perfekta tavelvägg.

Tips på hur du förhöjer din poster med en ram

En fin ram gör halva bilden och förhöjer din poster. Fundera på vilken stil du vill förmedla på din tavelvägg och välj sedan ut passande tavelramar. Det är i denna process bra att tänka på vilka färger och former som finns i det aktuella rummet. Ett bra tips är att tänka på helheten. Exempelvis om du har en vägg där du tänkt placera flera posters, se då till att både posters och tavelramar harmoniserar med varandra, samt med övrig inredning i rummet. Även färgen på väggen påverkar. Vita tavelramar mot en mörk vägg sticker ut och tar mer ”plats” än svarta ramar. På en ljus vägg blir förhållandena således omvända. Oftast är det enklast att få till harmoni om man väljer tavelramar i samma färg. Om du vill ha en klassisk tavelvägg rekommenderar vi att du använder dig av svarta ramar, gärna i olika storlekar. Detta kommer ge ett tydligt och stilsäkert intryck. Vill du att dina affischer ska smälta in mer i väggen och tavelväggen således ger ett mjukare intryck är det vita ramar eller tavelramar i ek som gäller.

Tips på hur du skapar en fin tavelvägg

För att skapa den perfekta tavelväggen behöver du först bestämma hur många posters och tavelramar som väggen ska bestå av. Enklaste sättet för detta är att börja med att mäta upp den yta på väggen som du tänker sätta dina tavlor och posters på. Exempelvis om du tänk sätta upp tavlor bakom en soffa, tar du soffans bred samt hur högt upp ovanför soffan som du vill sätta tavlor. När du fått fram bredd och höjd, börjar du med att inom dina mått lägga ut tavelramarna på golvet. Pussla ihop den kombination av ramar och motiv som du tycker är fin. Ett tips är att blanda olika storlekar av ramar. Ett annat tips är också att titta och inspireras av hur andra inredare gjort när skapat sina tavelväggar. Här hittar du ett stort antal exempel på fint komponerade tavelväggar. När du fått till en fin kombination av tavlor, tar du en bild med din mobil. Med bilden kan du sedan enkelt sätta upp alla tavlor och posters enligt den komposition du skapat på golvet. Det underlättar om ni är två. En av er står förslagsvis en bit ifrån väggen med bilden på tavelkompositionen i handen. Det blir då lätt att se om den som spikar upp tavlorna sätter tavlorna rätt.

Tips på hur du hittar passande ramar till dina posters

Det kan vara svårt att se framför sig vilka postermotiv och ramar som passar ihop. Generellt sätt är svarta ramar ett säkert kort. Med en svart ram får de flesta motiv ett klassiskt uttryck. Ett annat tips är att faktiskt se vilka färger som förekommer i aktuell poster sedan använda en ram som harmoniserar med motivets färger. Ett exempel är naturmotiv med jordnära toner som många gånger passar fint ihop med en ekram. Den jordnära tonen i ek samspelar fint med beiga toner som ofta förekommer i naturmotiv, exempelvis i en trädstam. Har du valt en poster med ett mer modernt intryck, såsom modeinriktad fotokonst kan en ram i silver ge en tufft och modern känsla. Vill du ge en poster ett mer lyxigt intryck kan en ram i guld rekommenderas. Posters med abstrakt konst gör sig bäst med tavelramar i vitt eller svart. Samma sak gäller om du vill matcha posters i djärva eller sprakande färger. I dessa fall är det således bäst med ramar i vitt eller svart. Ramarna ger då ett neutralt stöd till de mer livliga utryck som motiven förmedlar.

Ramar för posters - Stort utbud av billiga tavelramar!

Köp snygga Ramar i hög kvalitet hos DearSam. Allt i lager och fraktfritt över 299kr. Vi erbjuder tavelramar i trä samt metall i svart, vit, guld och massiv ek.

loading
loading
loading
loading
loading