Leverans & Frakt

Leveranstid

Vår leveranstid är 1-3 arbetsdagar, räknat från dagen efter du lagt din beställning.

Spårning till leverans

Så snart paketet har överlämnats till DHL skickas en leveransbekräftelse till dig. I mailet finns en länk med ett spårningsnummer (ID) för att följa din order.

Hur skickar ni varorna?

Alla ordrar skickas i en specialkonstruerad förpackning för säker och snabb leverans till dig

Vad kostar frakten?

Frakten kostar 39 kr. Vid beställning över 299 kr bjuder vi på frakten.

Kan leveransadressen och fakturaadressen vara olika?

Självklart. Om du vill få dina varor skickade till en annan adress än fakturaadressen/din folkbokförda adress, väljer du något av följande betalningssätt: kortbetalning eller betala direkt (med BankID).

Var och när kan jag hämta ut min beställning?

Din beställning skickas till ett DHL ombud/service point nära dig. När ditt paket finns att hämta får du ett sms med sändningsnummer och information om var du kan hämta ditt paket.

Skickar ni utanför Sverige?

Ja det gör vi. Dear Sam skickar idag posters till i stort sett hela världen med DHL Express.

Vad händer om jag inte hämtar ut min beställning?

Du har 14 dagar på dig att hämta ut paketet efter att du har fått din sms-avisering. Efter det går paketet i retur till oss.

Öppet köp, retur & reklamation

Öppet köp

Vi garanterar 90 dagars öppet köp för alla våra produkter. Om du inte är nöjd med de mottagna produkterna eller de helt enkelt inte uppfyllde dina förväntningar har du alltid 90 dagars fri retur förutsatt att produkterna är i oförändrat skick. Kontakta oss för att ta del av fri retur.

Hur returnerar jag?

Gör så här vid retur: Vi står för fraktavgiften om du följer nedanstående instruktioner. Dock står vi inte för eventuellt tillkommande leveranskostnader till följd av att du valt något annat leveranssätt än det leveranssätt som vi erbjuder. 1. Kontakta oss per mail och ange ordernummer och returorsak samt vilka produkter som ska returneras. Vi kommer därefter skicka en digital returfraktsedel, för dig att skriva ut. Returfraktsedeln är förbetald och adresserad till Dear Sam Europe AB och ska klistras på ditt returpaket. 2. Klistra returfraktsedeln och använd dig av vårt Dear Sam emballage. Skulle du mot förmodan slängt vårt emballage måste det vara ett likvärdigt emballage som skyddar produkterna. Lämna in till ditt lokala DHL-ombud/serviceställe. Be att få ett kvitto på att returen är inlämnad. Spara kvittot. 3. Så fort vi behandlat och godkänt din retur kommer en returbekräftelse skickas till den e-postadress som du använde vid ordertillfället. Viktigt: Varan ska returneras i samma skick som den var i vid leverans till dig.

Reklamation

Dear Sam ger dig full ersättning i form av ny produkt när det konstaterats ett tillverkningsfel. Det är viktigt att undersöka produkten noggrant när den anländer. Om en produkt är skadad eller på annat sätt är felaktig när anländer bör en reklamation (om möjligt) ske inom 7 dagar från mottagandet. Om tvist uppstår följer vi alltid Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer. Kontakta oss så hjälper vi dig vidare i ditt ärende.

Betalning/Betalsätt

Hur betalar jag?

Vi använder oss av Klarna Checkout där du kan välja att betala med faktura, delbetalning, kortbetalning eller Klarna Betala direkt (via mobilt BankID). Information om de olika betalsätten hittar du på Klarnas hemsida. Vänligen kontakta Klarna på 08-120 120 10 vid frågor gällande Klarna Checkout.

Jag vill använda en rabattkod, hur gör jag?

Eventuell rabattkod anger du på kassasida i rutan "Tillämpa rabattkod".

Hur får jag min faktura?

Du får din faktura via e-post när din order skickas från vårt lager, dvs när din order är färdigställd. Om du valt att delbetala kommer ditt köp hos Dear Sam inkluderas i din samlade månadsfaktura via Klarna. Kontakta Klarna på 08-120 120 10 vid frågor gällande faktura/delbetalning.

Återbetalning

För fullständig information läs våra Allmänna Villkor gällande återbetalning.

Produktfrågor

Posters & Kvalitet

Alla våra posters trycks på 240g Multidesign Smooth White som är ett högkvalitativt obestruket papper från franska pappersbruket Clairefontaine. Papperet är arkivbeständigt, dvs. gulnar inte med tiden. Miljön är viktig för oss. Alla våra posters trycks på papper som är miljömärkt med FSC för ansvarsfullt skogsbruk samt EU Ecolabel. Våra tryckerier är 100 % klimatneutrala och all produktion av posters för dearsam.com är miljömärkt med Svanen. Läs mer om FSC och EU Ecolabel här.

Varför finns inte alla motiv i alla storlekar?

Det kan finnas flera orsaker till att ett visst motiv inte erbjuds i alla storlekar. Det kan vara på grund av trycktekniska orsaker eller att motivet inte gör sig bra i vissa storlekar.

Ramar & Kvalité

Våra ramar håller mycket hög kvalité. Alla ramar har upphängningsöglor på både kort- och långsida.

Specialkonstruerade kartonger

Alla beställningar skickas i våra specialkonstruerade förpackningar, allt för att garantera säker och snabb leverans till dig.

Vad är FSC för ansvarsfullt skogsbruk?

Skogsbrukscertifiering enligt FSC innebär att skogsmarken sköts enligt FSC:s Principer och kriterier, som de kommer till uttryck i FSC:s Svenska skogsbruksstandard. Ett FSC-certifierat skogsbruk tar hänsyn till miljövärden och sociala förhållanden. Biologisk mångfald, ekologiskt värdefulla miljöer och kulturminnen skyddas. Anställda i skogsbruket ska erbjudas avtalsenliga och säkra arbetsvillkor. Ett expertteam med uppdrag från FSC bedömer sociala, ekonomiska och miljömässiga förhållanden. (Källa: https://se.fsc.org/se-se/certifiering)

EU Ecolabel – EU:s officiella miljömärke

EU Ecolabel fungerar på samma sätt som Svanen. Det är ett Typ 1-miljömärke. Produkter som får använda EU Ecolabel granskas ur ett livscykelperspektiv från råvara till avfall. Produkterna ska uppfylla stränga miljö-, funktions- och kvalitetskrav. Kraven höjs kontinuerligt. Eftersom Svanen är så etablerad här finns det inte så många produkter med EU Ecolabel i Sverige. I vissa andra europeiska länder är utbudet större. (Källa: http://www.svanen.se/Vara-tva-markningar/EU-Ecolabel)

Orderfrågor

Hur vet jag att ni mottagit min beställning?

Som bekräftelse på att din order mottagits skickar vi direkt efter lagd beställning en orderbekräftelse till din e-post.

Jag har inte fått någon orderbekräftelse

Om du är säker på att du angivit rätt e-postadress men inte mottagit någon orderbekräftelse kan det bero på teknisk fördröjning eller att bekräftelsen mot förmodan hamnat i din skräppost. Kontrollera din skräppost. Känner du dig fortfarande osäker? Tveka inte att kontakta vår kundtjänst, vi hjälper dig gärna.

Var är min order?

Vår leveranstid är 1-3 arbetsdagar, räknat från dagen efter du lagt din beställning. På DHL:s hemsida kan du spåra ditt paket med hjälp av ditt försändelse-ID.

Kan jag ändra leveransadress efter lagd order?

Ändringar i din leveransadress kan göras beroende på vilket betalsätt du valt samt hur långt din order kommit i leveransprocessen. Du är alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst för hjälp.

Köpet gick igenom med faktura som betalningssätt, kan jag ändra till kortköp i efterhand?

Har du genomfört din beställning och kommit till tacksidan går det tyvärr inte att byta betalsätt. Önskar du att makulera din order och lägga en ny beställning med ett annat betalsätt ber vi dig att kontakta oss. Vi hjälper dig!

Jag vill annullera min order, hur gör jag?

Kontakta oss om du önskar makulera din order. Under våra öppettider har vi möjlighet att göra ändringar fram tills dess att varan skickats från vårt lager.

Är mina uppgifter säkra hos Dear Sam?

All personuppgiftsbehandling sker i enlighet med dataskyddsförordningen (även kallad GDPR enligt EU-förordningen General Data Protection Regulation). Vi lovar att vi kommer att behandla alla personuppgifter med största försiktighet och ansvarsfullhet.